700_Badebyen_Molde.jpg
Bading ytterst på Seiletkaia 06.06.2007. (Fotograf: Ola Gjendem)

Badebyen Molde

Moldes beste bade- og soleplasser finnes vest for Reknesmoloen.

Sør for Aker stadion og vest for Seilet er det lagt opp natursteinsmurer mot sjøen som er fint avtrappet og som byr på idelle soleplasser. Få steder i byen har sol lenger utover ettermiddagen enn nettopp her hvor det til stadighet ruller inn hyggelige fergebølger. Soleplassene er rimelig godt skjermet for innsyn, men byr på flott utsyn mot fjord, fjell og båtetrafikken. I umiddelbar nærhet er det rikelig med parkeringsplasser og vil du ha en matbit ligger Seilet, Stadionkaféen og Hydrostasjonen klar til å selge deg det nødvendigste og litt til.

Kaia ved Rica Seilet blir brukt til å stupe eller hoppe fra. Solide stiger gjør det enkelt å komme opp igjen.

Del

Arkiv: artikler

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.