981_Det_gode_liv_i_Molde.jpg
Garnfiske ved Seterøya 21.02.2007. (Fotograf: Ola Gjendem)

Det gode liv i Molde?

Hva er det gode liv? Hvor finner vi det gode liv? Vil et godt liv for deg også være et godt liv for meg? Ikke vet vi.

Mens vi grunner litt på spørsmålene, går vi om bord i den lille plastbåten med påhengsmotor og legger fra land, en onsdag formiddag i februar for å dra garn ved Islandsvågen. Noen få minusgrader, en liten trekk fra øst og et lett skydekke. Skarver på skjærene, gråhegre i flomålet, noen måser på fiskerioppsyn og et ørnepar som overvåker sitt rike.

To menn i en båt drar garn med ullvotter. Ingen andre båter på sjøen, bortsett fra ferger og hurtigbåten som holder seg unna oss. De ligger på en luftpute og glir lydløst over grå sjø langt vest i fjorden. Oppe i den lille plastbåten drar vi krabber og torsk. Krabber og sei. Krabber og lyr. Krabber og berggylte. Mange krabber og et stor oransje plastkar fullt med matfisk. Fin fisk. Nok fisk.

Garnene er dratt og garnene er satt. Fisken er gjort opp og vi har dekket et herremåltid til de fjærkledde i flomålet på Seterøya. Turen ligger ikke lenger foran oss. Nå skal vi hjem å legge fersk torsk i gryta.

Del

Arkiv: artikler

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.