750_Fiksdal-huset.jpg
Gjenvinning er viktig i moderne riving. Takstein, vinduer og trematerialer blir tatt ut før huset blir tatt ned. Bildet er tatt 2. mai 2007. (Fotograf: Ola Gjendem)

Fiksdal-huset revet

Fiksdal-huset i Romsdalsgata 8 ble revet primo mai 2007.

Bygget ble reist i 1935 og det ble revet de første dagene i mai 2007. Rivingen ble utført av AF Decom som også rev Godssentralen og slakteriet. AF Decoms maskinpark er en av Nordens best utstyrte for riving, og har i overkant av 60 store og små gravemaskiner med tilhørende spesialutstyr.

Det er MOBO, sammen med Geovest-Haugland og Hammerø og Storvik som eier Romsdalsgata 8-10. På eiendommen Romsdalsgata 8-10 og Olsmedbakken 1, skal det settes opp et bygg som skal inneholde kontor, forretning og bolig med tilhørende parkeringsanlegg i underetasje. Tomta vil bli klargjort for nytt bygg, men det er ennå uklart når det vil bli byggestart.

Del

Arkiv: artikler

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.