452_Romsdal_Tinghus.jpg
Det gamle Rådhuset (Rådstauå) innehold rettslokaler som ble brukt i omkring 100 år. Rådhuset ligger i tilknyttning til Molde fengsel i Øvre veg, og er et av meget få komplette fengselsanlegg med tilhørende rettslokaler som i dag finnes i Norge. Anlegget ble tatt i bruk i 1864 og er bygd etter Andreas F. W. von Hannos og Heinrich E. Schirmers standardtegninger for distriktsfengsel. Rådhusets sidefløyer hadde opprinnelig bare én etasje. Rådstua inneholdt bolig, rettslokaler og bystyresal som også ble brukt som festlolkal. (Fotograf: Ola Gjendem)

Skal Bjørn Dæhli bygge det nye tinghuset i Molde?

På årets julehilsen fra Arkitektene Brandt, Bua og Walle er det bildet av et utkast til nytt Tinghus i Molde. Bildet viser en såkalt mulighetsstudie. Bygget er tenkt plassert på parkeringsplassen syd for det gamle bygget til Confectionsfabrikken A/S Superb, Godtfred Lies plass 4.

Etter at Bjørn Dæhli sluttet å gå på ski over alle TVskjermer har han satset blant annet i eiendomsbransjen. Han har sammen med Vidar Svendby dannet firmaet Ski Holding as, som har bygget flere Tinghus. Dæhli står bak nye tinghus på Eidsvoll, Ski, Gjøvik og Horten. Videre har han vært inne i konkurransen om å få bygge tinghus i Haugesund. Også det nye politihuset i Florø skal bygges av skikongen.

Domstolsadministrasjonen, som leier på vegne av staten, er en attraktiv leietager. De inngår sikre leiekontrakter på 15-20 år med utleierne.

I det ny Romsdal Tinghus skal tingretten, lagmannsretten, jordskifteretten og jordskifteoverretten samles under et tak.

Del

Arkiv: artikler

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.