971_Apotek_i_Molde.jpg

Boots apotek Molde, tidligere Alliance Apotek Molde, ligger i Storgata 23. Bedriften i Molde ble åpnet i 03.03.2003, og het da Roseapoteket Molde. Apoteket endret navn til Alliance Apotek Molde høsten 2006. I februar 2007 hang skiltet med teksten Roseapoteket stadig på baldakinen utenfor butikken. Alliance Apotek Molde er et såkalt helsepleieapotek (bandagistapotek), som forteller at de fører mange helse- og sykepleieartikler, og har sykepleiere ansatt i tillegg til teknikere og farmasøyter. Apoteker er Lisa Grinaker. Alliance apotek eies av Alliance Unichem Norge som igjen eies av Alliance Boots som er børsnotert i London, og har virksomhet i mer enn 15 land. Alliance Boots er resultat av en fusjon i 2006 mellom Alliance Unichem Plc og Boots Group PLC. Selskapet er blant Europas ledende innen helse og velvære.

Mandag 26. januar nyåpnet apoteket som Boots apotek Molde. Personalet er det samme som tidligere, med apoteker Lisa Grinaker som leder.

(Fotograf: Ola Gjendem)

Apotek i Molde

Molde apotek ble opprettet i 1793 og var alene i byen frem til Sjukehusapoteket åpnet i 1975. Frem til 2001, da den nye apotekloven trådte i kraft, var disse to alene i byen. På kort tid ble det etablert flere nye og i 2007 er det fem apotek i den lille byen.

Innføringen av nye apotekloven i mars 2001 åpnet for at selskaper kan eie apotek, og at det er tillatt med kjededanning. Etter apotekmonopolets fall ble det opprettet et stort antall nye apotek i Norge. Frem til 01.03.2001 var alle apotek, bortsett fra sjukehusapotekene, privateid av enkeltpersoner med farmasøytisk universitetsutdanning og med bevilling fra staten som innebar rett og plikt til å drive apotek. Apotekene ble drevet som enkeltmannsforetak, og apotekeren var personlig ansvarlig for apotekets økonomi.

I Molde var disse fem apotekene i drift ved inngangen til 2007:

  • Alliance Apotek Molde
  • Apotek 1 Molde
  • Moldetorget
  • Apotek 1 Roseby
  • Sjukehusapoteket i Molde
  • Vitusapotek Molde

Del

Arkiv: artikler

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.