650_Ingen_skal_faa_ta_fra_meg_fotballen.jpg
Programmopplysninger for Molde kino 29.04.2007. (Fotograf: Ola Gjendem)

Ingen skal få ta fra meg fotballen

Romsdals Budstikkes filmanmelder Odd Hostad spanderte en toer på Trygve Hagens kortfilm fra 2006 Ingen skal få ta fra meg fotballen som ble vist på Molde kino 29. april 2007. Et entusiastisk og kunnskapsrikt publikum syntes å mene noe annet.

Kinosjef Geir Hammerø hadde invitert til gratis visning av filmen som en god oppvarming før kampen Molde - Hønefoss på Aker stadion. Et utsøkt og interessert publikum møtte frem. Vi observerte mange med lang fartstid i MFK, kjente størrelser med bakgrunn innen film og mange av Hagens gode venner.

Filmen er en særegen dokumentarfilm der Trygve Hagen med sin dype, melankolske fortellerstemme filosoferer over sin karriere som fotballspiller og filmarbeider. Kjente og ukjente størrelser fra fotballmiljøet støtter opp om historien og forteller hva som fasinerer og holder dem fast i spillet om ballen, om det å lykkes og la leiken få en plass i voksne menns liv. Om gledene i hverdagen, kameratskap og gleden over leiken, om flotte finter og elegante pasninger som målet. Om hverdagens små seire, mer enn det å vinne over en motstander og bli feiret som helter.

Filmen kan du kjøpe på DVD.

Trygve Hagens CV finner du på denne adressen: www.filmklippere.com

Romsdals Budstikke om Trygve Hagen og Ingen skal få ta fra meg fotballen: www.rbnett.no

Del

Arkiv: artikler

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.