450_Molde_kunstforening.jpg
I jubileumsåret ga foreningen ut dette heftet som er en kombinert katalog og et historisk riss: Molde kunstforening 60 år, 1946-2006 / ansvarlig redaktør: Vivi Lange. - [Molde, 2006] 34 s., ill. Dette er det tredje heftet som omhandler foreningens historie.

Molde kunstforening 1946-2006:

Kunst til folket i 60 år

Moldes første kunstforening levde fra 1885 til 1889. Det neste forsøket kom omkring 1911, men også den døde hen etter noen år. I gjenreisningsbyen Molde ble det gjort nok et forsøk i 1946. I 2006 feiret Molde kunstforening 60-års jubileum.

Ønsket om å stifte en kunstforening i Molde kom opp under krigen. På grunn av forbud mot å holde møter kom foreningen først i gang i 1946.

Bjarne Løken ble foreningens første formann, et verv han og Ivar Brekke byttet på å ha. Det første utstillingslokale var i en krigsbarakke. Deretter hadde foreningen tilhold på Schistadloftet, for så å flytte til toppetasjen i Molde sparebanks nye flotte lokaler i Storgata. I 1984 overtok foreningen lokalene i Fannestrandvegen 5.

Kunstsamlinga består av rundt 300 verk i mange sjangrer; malerier, grafikk, tegning, collage, mosaikk, tekstil, skulptur og foto.

I 2006 markerte kunstforeningen jubileet på følgende måte:

  • Fredag 29. september, jubileumsutstilling av 100 av Kunstforeningens 300 bilder og skulpturer. Det er en meget verdifull samling av kunst fra Picasso og Chagall til en stor samling av Gunnar Haukebø, Andreas og Oliver Sylthe.
  • Lørdag 30. september inviterte foreningen til en åpen forestilling på Molde Kino med foredrag av professor Gunnar Danbolt og visning av filmen. Om kvelden var det middag for medlemmer og representanter for fylke og kommune på Gildehallen.
  • Utgivelse av jubileumskatalog med foreningens 60-års historie.
  • Produksjon og utgivelse av filmen om Molde kunstforening som også formidler verdifull etterkrigshistorie fra Molde.

Molde kunstforening finner du i Fannestrandvn. 5, Molde. Telefon: 71 21 51 40, e-post: molde.kunstforening@aktivepost.no.

Del

Arkiv: artikler

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.