901_Moldensere.jpg
Moldensere, Moldinger og Moldetørk på utstilling i Midsund. (Fotograf: Ola Gjendem)

Moldensere, Moldinger og Moldetørk på utstilling i Midsund.

Fra gulv til tak, og på vegg etter vegg er det Fjes i Galleri Fanne.

Utstillingen viser nærbilder og portrett av mennesker i dagligdagse situasjoner. De fleste bildene viser enkeltpersoner, men noen er avbildet i grupper. Alle bildene er fotografert av Per Viken, som bruker et lite digitalt kamera som er med ham over alt. Fotografen fanger sine portretter i deres hverdag bak disken i butikken, på pauserommet eller i bilen.

Opprinnelig besto utstillingen av 792 portretter av mennesker med Molde som utgangspunkt. Utstillingen vokser, og da Molde bymuseum så utstillingen var den på nærmere 1 000 portretter.

Stammen i utstillingen utgjøres av mennesker som bor eller arbeider i Molde, men også utenbys boende har fått plass. Vi registrerte at både Dronning Sonja, Rolf B. Wegner, John Michelet og Ørnulf Opdahl var kommet på veggen i passe-partout.

Galleriet Fanne er flyttet ut av byen og befinner seg nå på Kolbeingjerdet, i Midsund.

Del

Arkiv: artikler

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.