901_Ukm_2007.jpg
Ida Asphol Høgset synger Desperado (The Eagels). (Fotograf: Ola Gjendem)

Levende og lovende

Mye av alt under UKM i Molde

Sterke farger, mye lyd og kraftfulle bevegelser. Innledningskonserten til Fylkeskulturmønstringa for Møre og Romsdal ble holdt i Moldes storstue, Bjørnsonhuset, fredag 23. mars og ble en fin opplevelse som forteller om sprell levende ungdomskulturer som fostrer mange lovende musikere, dansere, sangere og bildekunstnere.

Målet med Ungdommens Kulturmønstring (UKM) er å gjøre ungdomskulturen synlig i samfunnet og vise ungdomskulturens bredde og kvalitet for allmennheten.

Møre og Romsdal var med og arrangerte UKM fra starten i 1987. Alle kommunene var ikke med fra begynnelsen, men i 2000 var alle fylkets 38 kommuner (37 i 2007) med. Fylkeskulturavdelinga i Møre og Romsdal fylke har vært initiativtaker for UKM i Møre og Romsdal Fra 2001 kom Norsk musikkråd Møre og Romsdal inn som medarrangør, og fra 2002 tok musikkråd over ansvaret for gjennomføringa av fylkesmønstringa på oppdrag fra Møre og Romsdal fylke, kulturavdelingen.

Del

Arkiv: artikler

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.