500_Taxi.jpg
Taxi, hvitmalt ved kai i Molde. (Fotograf: Normann)

M/B Taxi tur/retur Sunnmøre

M/B Taxi er tilbake på Sunnmøre etter å ha ligget og kjedet seg i ett og et halvt år i fortøyningene i Molde.

I 2007 kjøpte rederiet Hyseskjæret AS båten tilbake fra Ålesunds Seilforening med planer om å restaurere den. Oppgaven ble for stor og dyr for rederiet og næringslivet i Molde. Nå er båten gitt bort til Ullaholm Båtklubb i Ulsteinvik som allerede er godt i gang med det omfattende arbeidet.

M/BTaxi ble levert fra Skorgenes båtbyggeri i 1953 til rederiet A/L Holmefart i Molde, og båten ble satt inn i rutefart mellom Molde og Hjertøya. Sosialsjef Leif Ragnvald Gjerde stod for drifta av båten, senere tok bygartner Peder Nyland over drifta av båten.

I 1959 ble båten forlenget med 6,5 fot hos Ekert Stenødegård på Vestnes. Kosbergs Arkitektkontor kjøpte båten i 1987. Allerede i 1989 ble båten solgt videre til Sjøspeiderne i Ålesund. Den ble senere overtatt av Ålesund Seilforening. Båten som i Ålesundsperioden het Fløtten var etterhvert i dårlig forfatning.

I februar 2007 ble båten hentet hjem til Molde av rederiet Hyseskjæret som hadde planer om å restaurere den å sette den i trafikk igjen. Molde bymuseum tok en rekke bilder av båten like etter hjemkomsten.

Sommeren 2008 tok Ullaholm Båtklubb i Ulsteinvik over båten, for å restaurere den tilbake til den stand den hadde da den gikk i rute i Molde.

Mer stoff og bilder om M/B Taxi finner du på Mbtaxi.no. Nettsiden om M/S Ullaholm er også verdt et besøk på Ullaholm.no.

Del

Arkiv: artikler

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.