930_Molde_lufthavn.jpg
Avinor bygger nytt driftsbygg ved Molde lufthavn, Årø. Første del av bygget blir ferdig i oktober 2006, og inneholder lokaler for lufthavnvakt og brannstasjon. Resten av bygget blir ferdig i slutten av november, og inneholder garsje/verksted, garderober, møterom og kontor for administrasjonen. Bygget dekke ca. 2700 m2 grunnflate. Bildetekst for flybildene: Etter rivingen av de gamle bygningene vil det bli opparbeidet oppstillingsplasser for flere fly. Dermed blir forholdene for passasjerer og betjening på flyplassen bli meget bedre. Bildene viser den vanskelige oppstillingssituasjonen slik den var onsdag 25.10.2006 om ettermiddagen. Arbeidet med å utvide flyoppstillingsplassen er igang. Den blir utvidet slik at det kan parkeres opptil seks fly av størrelsen Boeing 737-XXX samtidig uten at disse hindrer hverandre. Til nå har det ikke vært mulig å parkere mer enn tre fly av denne type uten at de er til hinder for hverandre. Det har i mange år vært trangt på flyplassen og det har skjedd flere ganger i uken at fly må "dobbelparkere" for å få plass. (Fotograf: Ola Gjendem)
Arkiv: bilder fra molde

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.