980_Rullebanen.jpg

Rullebanen på Molde lufthavn, Årø forlenges.

Avinor og Molde Lufthavnutvikling AS forlenger rullebanen ved Molde lufthavn, Årø fra 1601 meter 1980 meter. I vestenden av rullebanen skal det fylles masser i sjøen i en lengde på 530 meter, mens det i østenden skal fylles ut 150 m. I begge endene av rullebanen skal det være en sikkerhetssone på 60 m (snuplass) og et sikkerhetsområde, RESA, på 240 m. Utvidelsen er viktig både med tanke på trafikkutvikling og risikoreduksjon. Molde lufthavn opereres i dag hovedsakelig med Boeing 737-serien og Airbus 320, som er ventet å være dominerende flytyper på lufthavnen også i tiden fremover.

Arbeidet vil være ferdigstilt 1. juli 2008. Utvidelsen vil koste rundt 57 millioner kr, og dette blir finansiert gjennom Avinor AS, egenkapital og lån i bank med årlig tilskuddsgaranti fra Gass ROR IKS.

Slepebåten og lekteren med stein fra Elnesvågen passerer Kviltorp 21.02.2007. Steinen skal brukes til forlengelsen av rullebanen på Molde Lufthavn, Årø.

(Fotograf: Ola Gjendem)
Arkiv: bilder fra molde

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.