980_Dr_Riiber.jpg

Dr Riiber er ambulansebåt og legeskyss for øykommunene i Romsdal. Den spiller også en viktig rolle som bindeledd mellom øyene og fastlandet. Båten ble overlevert frå Gazelle Technology til Aukra Kommune i november 2004. Fartøyet var ved overleveringen en ny type ambulansebåt, og den var en del av et forsknings- og utviklingsprosjekt initiert av helsedepartementet. Ambulansen blir eid og drevet av Aukra Kommune på oppdrag fra Helse Nordmøre og Romsdal HF.

Nord-Aukra, Sør-Aukra og Sandøy har vært eget legedistrikt fra 1927. Doktor Carl Magnus Thaulow Riiber var den første legen i dette legedistriktet. Dr Riiber arbeidet i distriktet fra 1929 til 1936.

Bildene er tatt i Mordalsvågen i mars 2007.

(Fotograf: Ola Gjendem)
Arkiv: bilder fra molde

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.