800_Molde_i_forandring.jpg

Bekkevoll ungdomsskole flytter til den gamle Sjukepleierskolen

Fra høsten 1970 var all ungdom mellom 14-16 år i Molde kommune elever ved Bekkevoll ungdomsskole. Hele skolen sto ikke ferdig da de første eleven kom. Den første tiden måtte skolen i tillegg bruke lokaler på Sellanrå og Elvebakken skole. I 2007 har skolen 410 elever og 42 ansatte.

De 36 år gamle bygningene er lite tilpasset dagens bruk og krav til undervisningslokaler. Molde kommune brukte 8-9 millioner kroner på rehabilitering for noen år tilbake, men nå er tiden kommet til en stor ombygging av skolen. Skolen skal rives for å gi plass til en ny og moderne undervisningsinstitusjon.

Elever og ansatte på Bekkevoll skal igjennom store endringer de neste årene.

Den gamle Sjukepleierskolen skal fungere som ungdomsskole i de neste to til tre årene. Nye Bekkevoll u-skole blir å finne i Glomstuvegen 33.

Sjukepleierskolen ble bygget i 1957 og den er tegnet av Molde-arkitekten Ivar Bjordal.

Bildet er tatt 18. mai 2007.

(Fotograf: Ola Gjendem)
Arkiv: bilder fra molde

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.