970_Siloen.jpg

Moldes nye ansikt mot fjorden preges av to høye bygg, ett i hver ende av bysentrum. I vest ligger Rica Seilet Hotell, i øst Siloen. Begge er tegnet av Kosbergs Arkitektkontor AS.

Siloen og Mølla, som er bygget sammen, tilhørte Moldegård, og ble overtatt av Felleskjøpet rundt 1970. Anlegget er senere solgt til eiendomsselskapet Molde Næringseiendom. Siloen hadde en lagerkapasitet på ett tusen tonn, og ble blant annet brukt som kriselager for mathvete. Siloen består av ni sylindere, som er beholdt i sin opprinnelige form. Etter renoveringen har bygget 11 etasjer inkludert påbygget. Hver etasje rommer 100 kvadratmeter, fordelt på fire sirkelformede rom, samt tekniske rom og toaletter i de mindre midtseksjonene.

Kosbergs Arkitektkontor kjøpte den øverste etasjen i den daværende siloen, og bygget på to etasjer. Kosberg har nå sine kontorer i de tre øverste etasjene. På toppen er det en takterrasse.

(Fotograf: Ola Gjendem)
Arkiv: bilder fra molde

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.