950_Goervellplassen.jpg
Gørvellplassen 07.03.2007. (Fotograf: Ola Gjendem)

Gørvellplassen

Et av Moldes største og viktigste byrom.

Gørvellplassen strekker seg ut parallelt med Storgata som er nærmeste nabo. Plassen har atkomst direkte fra Storgata ved Hotell Molde. I vest er den forbundet med Amtmann Krohgs gate og i øst mot Myrabakken. I nord er det Trappehuset som forbinder den med Sandvegen. Gørvellplassen er i dag en bakgård med utflytende asfaltarealer og nedlagte bensinstasjoner.

Molde skal ha et sentrumsmiljø som er preget av visuell høy opplevelsesverdi, mangfold og variasjon. Estetiske og miljømessige hensyn skal ha stor vekt i utformingen av Molde sentrum, heter det i målsettingene til kommunedelplanen for sentrum 1997-2007.

Molde sentrum er i endring. Gørvellplassen skal forandres gjennom en arkitektkonkurranse, og flere håper på at det kan bli plass til et nytt felles jazz og teaterhus her. Selskapet Molde Byutvikling AS eier Hotell Molde og Esso-tomta ved Trappehuset. Molde Byutvikling ønsker å være en sentral aktør i forhold til utvikling av Gørvellplassen.

Bli med inn på Gørvellplassen en helt vanlig onsdag formiddag i mars 2007 - et av Molde største og viktigste byrom. Et byrom midt i sentrum av Rosenes by.

Del

Arkiv: bilder fra molde

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.