300_Kvalfangst.jpg
Steinshamna 1968. (Fotograf: Ingebjørg Johansen (fotoeier))

Kvalfangst

Fangst fra Nyhamna på Gossen og Kvalstasjon på Steinshamn, moderne kvalfangst og minner fra Sydishavet er tema for Fortellerkvelden i Hvelvet.

I midten av 1920-årene ble det etablert to kvalstasjoner i Romsdal, på Steinshamn i Sandøy kommune og på Nyhamna på Gossen. Særlig Brødrene Sæbjørnsens Kvalstasjon på Steinshamn opplevde en periode fra midten av 1930-årene og utover i 1940- og 1950-årene da det var stor produksjon og god økonomi i denne storkvalfangsten som ble drevet med tre fangstbåter fra kvalstasjonen. Berit Drejer og Bjørn Ringstad vil fortelle historien til disse to stasjonene. Per Arnt Harnes og Ole Mindor Myklebust forteller om moderne kvalfangst og tilslutt vil Ottar Befring fortelle om sin tid på kvalfangst i Sydishavet.

Fortellere blir Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring. Fortellerkveld med Ola Gjendem, fredag 5. februar kl. 19.00 i Hvelvet, kjelleren på Superbgården, Gotfred Lies plass 4.

Del

Arkiv: byvandringer og fortellerkvelder

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.