Bjørnsundkveld

Bjørnsundingene har gjort mye av seg i Molde, – og Molde har betydd mye for Bjørnsund.

Molde bymuseums Fortellerkveld fredag 29. januar tar for seg forholdet mellom fiskeværet og byen. Arve Hammerøy forteller om væreiere og familiebånd, om garder og plasser, handel og vandel, fiske og fangst, og om små og store båter på Bjørnsund. Her blir det servert historie og historier. Fortellerkveld med Ola Gjendem fredag 29. januar kl. 19.00 i Hvelvet, kjelleren på Superbgården, Gotfred Lies plass 4.

Arve Hammerøy er forfatter av Bygdebok for Fræna Gard og slekt 1. Han har vært redaktør av Nordvesten, medlemsblad for Nordre Bjørnsund velforening, og hovedredaktør for boka Bjørnsund i bilder som ble utgitt i 1985. Arve var også drivkrafta for arbeidet med jubileumsheftet for Nordre Bjørnsund Bedehus som feiret 100 år i 2007.

Bygdeboka omhandler alle garder og bruk på Nordre og Søre Bjørnsund, og så langt som mulig alle brukere som har vært på øyene. På det meste bodde det 600 innbyggere på Bjørnsund og det var ikke uvanlig at det bodde både to og tre familier i enkelte hus.

 

Del

Arkiv: byvandringer og fortellerkvelder

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.