501.jpg
JaNeiDe på Trollblues på Åndalsnes i januar 2008. Fra venstre: Jan "Marius" Krakeli (Hammond / Wurlitzer / sang), Kjell Hestad (bass / sang), Jan Eide (Rogers trommer) og Mads Aure (Linhof & Eugen gitarer / sang). (Fotograf: Pål Andrè Mauseidvåg)

Typer og toner i Molde

Typer og toner i Moldes musikkliv de siste ti-årene er tema for Fortellerkvelden i Hvelvet fredag 27. november.

Mange toner er hørt og mange typer er observasjoner siden Tore Aarøe startet et langt liv bak disken i platebaren hos Dahl en gang i slutten av 1950-årene. Jan Eide dukket frem bak platebunkene noen år senere, og har i mange år levd i et svingende og hektisk musikkmiljø i Molde. På scenene i byen og distriktet har Jo Tore Bæverfjord og Terje Sørensen spilt og hatt overblikket.

Kvartetten entrer scenen på fredagens Fortellerkveld for å være med på å kaste et skrått blikk på musikanter, publikum og en utvikling på dette feltet som vi synes det er på tide å kikke nærmere på.

En ny Fortellerkveld i Hvelvet med Ola Gjendem. Fredag 27. november kl. 19.00 i Hvelvet, Superbgården, Gotfred Lies plass 4. Møt i god tid, det er begrenset antall plasser og ingen bakvei inn i lokalet.

Del

Arkiv: byvandringer og fortellerkvelder

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.