Kongen, gullet og en russisk ballettdanserinne

Molde bymuseums tredje Fortellerkveld i høst dreier seg om Kongen og Kronprinsens reise gjennom Norge under krigshandlingene i 1940, om gulltransporten og om etterretningsagentene og spionene som opererte i kjølvannet etter dem.

Per Arnt Harnes forteller om gulltransporten dag for dag fra Oslo til England. Ola Gjendem forteller om Kongen og hans følge på den utrolige ferden gjennom Norge, og Hans Olaf Brevig ruller opp en fantastisk historie om agenter og spioner som fulgte etter Kongen og gullet.

Fortellerkveld med Ola Gjendem fredag 30. oktober kl. 19.00 i Hvelvet, kjelleren på Superbgården, Gotfred Lies plass 4. Kr 100,- inkl. kaffe.

Del

Arkiv: byvandringer og fortellerkvelder

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.