701_Arne_S[oe]rensen.jpg

Arne Sørensen på Rosenlund.

(Fotograf: Ola Gjendem / Molde bymuseum)

Fortellerkveld 27. september:

Hvem er Arne Sørensen?

Molde strykekvartett og Molde bymuseum sammarbeider om et møte med instrumentmakeren og tusenkunstneren Arne Sørensen fra Molde.

Søndag 27. september skal Molde strykekvartett i samarbeid med Ola Gjendem og Arne Sørensen spille konsert med musikk av blant annet Dvorak og Brahms. Ola Gjendem er konferansier og instrumentene kvartetten spiller på er laget av Arne Sørensen. De fire musikerne i strykekvartetten har for anledningen lånt instrumenter som alle er håndlaget av Arne. Arne Sørensen fra Molde er en allsidig håndverker som har laget blant annet strykeinstrumenter, ski, seilbåter, modellbåter og annet trearbeid.

Konserten starter med en utstilling av noen av Arne Sørensens mange arbeider kl. 17.00 i foajéen utenfor Aulaen hos Molde kulturskole i det gamle Parkhotellet / Gjestestova. Instrumentene som kvartetten skal spille på blir også utstillt. Ola Gjendem fra Molde bymuseum vil binde konserten sammen med samtaler med musikerne og instrumentmakeren.

Programmet på konserten består av blant annet utdrag fra strykekvartetter av Brahms og Dvorak. I tillegg vil musikerne i kvartetten spille solostykker på instrumentene akkompagnert av Asgeir Hoffart på flygel. Molde strykekvartett består av Geir Heggdal, fiolin, Steinar Andreas Rinde, fiolin, Judith T. Sylthe, bratsj og Per Kåre Fossum, cello.

Velkomne til en annerledes konsertopplevelse søndag 27. september 2009! Utstillinga åpner kl. 17.00 og konserten starter kl. 18.00 i Aulaen hos Kulturskolen.

Del

Arkiv: byvandringer og fortellerkvelder

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.