Fortellerkveld 6. mars:

Bolsønes verft omkring 1960

Bolsønes Verft ble startet i 1892 på Bolsøneset på Bolsøya utenfor Molde av Nils K. Bolsønes. I 1905 ble verftet flytt til Fugelsetneset på fastlandet. Navnet på området ble etter hvert endret til Bolsønes. Verftet var kjent for å bygge sterke trebåter, og var regnet som spesialister på fangstfartøy til bruk på selfangst i isen. Verftet bygget den siste trebåt i 1953. Frem til 1984, da bedriften måtte innstille, ble det bygget stålbåter.

Børre Grønningsæter viser filmen om byggingen av oppsynsskipet Heimdal. Filmen er laget av Arne Grønningsæter og viser livet og arbeidet på verftet. Vi har med oss flere som arbeidet ved verftet og her vil nok noen av Bolsøneshistoriene også bli fortalt. Desserten blir fortellingene om noen av sideproduktene som Bolsønes verft tok opp. Visste du at det ble produsert campingvogner ved verftet?

Denne Fortellerkvelden blir arrangert av Molde bymuseum fredag 6. mars kl. 19.00 i Hvelvet, i kjelleren på Superbgården, Gotfred Lies plass 4.

Del

Arkiv: byvandringer og fortellerkvelder

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.