601_Byvandring_paa_golfbanen.jpg
Junioren Henrik spiller hull 5. (Fotograf: Ola Gjendem)

Byvandring på golfbanen

Et innføringskurs i golf med demonstrasjon av spill på høyt nivå var innledningen til byvandringen på Molde golfklubbs bane på Eikrem onsdag 13. juni 2007. Regnvær og mygg betydde lite for de omlag 50 deltagerne som møtte opp. Byvandrerne ble meget godt mottatt av formann Stein Blindheim og Odd Roar Nesje.

Stein Blindheim ønsket velkommen til golfbanen og Odd Roar Nesje orienterer om golfsporten generelt og utviklingen i Norge. Han fortalte videre om Molde golfklubbs utvikling og historie. Klubbens trener Bjørn Jarle Kleppen og junioren Henrik demonstrerte hva golf er ved å spille hull 5. Vi fikk også demonstrert en del av det tekniske anlegget på banen og vi fikk se den imponerende maskinparken som må til for å pleie et så stort anlegg som skal holdes i topp stand. Asbjørn Moe fortalte om klubbens aktiviteteter.

Kommunalsjef Geir Amdam i Molde kommune og prosjektdirektør Eirik Heggemsnes i Helse Nordmøre og Romsdal orientering om arbeidet med, og planene for Molde nye sjukehus som skal ligge i dette området. I tilknytning til denne orienteringen ga Ola Gjendem til beste noen smakebiter fra den store sykehusdebatten som gikk i amtstinget og i Romsdals Budstikkes spalter i juni-juli 1938. Argumentasjon og problemstillinger var svært lik det som fremføres i dagens debatt.

Med utgangspunkt i plasseringen av tunet på Eikrem, eller Henden-garden, som den etter hvert blir kalt, fortalte Bjørn Austigard om tunplassering i eldre tid.

Del

Arkiv: byvandringskomiteen i molde

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.