800_Byvandring.jpg
Tirsdag kveld var det prøvebyvandring og her er deltagerne samlet ved den katolske kirken. Bak fra venstre Alfeo Botero, Geir Ståle Talberg, Henry Sjåstad, Otto Nøst, Mary Vestad, Gunnar Talsethagen, Ola Gjendem, Judith Molka-Danielsen og Øystein Bjørdal. (Fotograf: Asbjørn Ørjavik)

Menighetene i Molde sentrum

Torsdag 7. juni blir det byvandring der temaet er de mindre menighetene i Molde sentrum. Denne økumeniske kirkevandringen går fra Adventkirken til Den katolske kirke, St. Sunniva kirke.

Som et ledd i feiringen av Molde kirke - Molde domkirke 50 år blir det byvandring torsdag kveld. Byvandringen starter i Adventkirken og vi skal underveis snakke om Molde bedehus, Metodistkirken, Frelsesarmeen og Pinsemenigheten Sion. Vi skal avsluttet i Den katolske kirke, St. Sunniva kirke.

Om du vil være med skal du møte opp ved Adventkirken, Frænavegen 5, torsdag 7. juni kl. 20.00. Vandringa varer til ca. kl. 21.30. Etter vandringen vil det bli mulighet for å møtes til en liten prat og kanskje noe å bite i for den som har lyst til det.

Arrangører er som vanlig byvandringskomiteen som denne gang samarbeider med Molde bymuseum og Molde domkirke. Byvandringene går uansett vær og alle er hjertelig velkomne.

Del

Arkiv: byvandringskomiteen i molde

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.