002_Flyvertinne_i_SAS_Braat.jpg
Flyvertinne i SAS Braathen Kristin Heggdal forteller om livet som flyvertinne. (Fotograf: Birgit Skjelten Gjendem)

Lørdag 29. april 2006

Det ble byvandring på Årø Lufthavn, Molde. Tema var nybygg, utbygginger, forlengelse av flyplassen. Det ble også et innblikk i livet på flyplassen. Vandringen starter kl. 11:00 med innsjekk i sikkerhetskontrollen.

Vandringen var en del av et større arrangement for å hedre flygere og flypersonell fra Molde som var aktive i flyvåpenet under Andre verdenskrig.

Forfatter: Ola Gjendem Fotograf: Birgit Skjelten Gjendem

Del

Arkiv: byvandringskomiteen i molde

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.