999_MBV_karikatur.jpg
Molde Borgervæbning (Fotograf: Frode Øverli)

Frode Øverli tegner Molde Borgervæbning

Tegningen av Molde Borgervæbning i aksjon på standplass er laget av Frode Øverli for borgervæbningen. Frode, som er født 15. august 1968 i Bergen, er en av Norges mest suksessrike tegneserieforfattere. Han startet sin tegnerkarriere i 1984, da han i bladet Fantomet fikk på trykk en fantometparodi. To år senere tegnet han fast for det nyoppstartede humorbladet Pyton. Hans mest kjente serier fra tiden i Pyton er Deep Shit Junkies og Birger og Egil. Frode tegnet for Pyton frem til 1996.

Frode Øverli startet i 1996 opp serien A-laget, som handlet om tre fotballsupportere. Serien ble etter hvert utviklet til det vi i dag kjenner som Pondus. Parallelt med Pondus tegner han også seriene Rutetid og Riskhospitalet. Frode har med Pondus vunnet Sproingprisen to ganger. I 1998 fikk han den for det første Pondus-albumet, "Alt for Norge". I 2003 fikk han prisen for Pondus julespesial 2003. I 2006 mottok han Adamsonstatuetten som utdeles av Svenska Serieakademin.

Du finner mer om Frode Øverli og tegneseriene hans på disse nettstedene som vi også har brukt som kilder:

Del

Arkiv: molde borgervæbning

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.