Moldenservitser

Florerer særlig i Ålesund. Dømme på en slik er denne:

Det var en gang en moldenser som skulle på tur i ørkenen. Han fikk låne en kamel, men han måtte huske at han skulle si "takk" for at den skulle gå, "pris" for at den skulle løpe, og "amen" for at den skulle stoppe. Da kamelen omsider hadde løpt noen kilometer, la moldenseren merke til at de var på vei mot et stup. Moldenseren husket ikke hva han måtte si for å stoppe kamelen, så han bad en bønn til Gud, og avsluttet med "amen!". Da stoppet kamelen rett foran stupet.
- Takk & pris! utbrøt moldenseren.
Aafk, www.aafk.no

Del

Arkiv: molde byleksikon

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.