Molderosen

Med nål til å sette på jakkeslaget, ble lansert av Selskabet for Molde Byes Vel i mai 1946. Rosen var tenkt som et lite souvenir som turistene kunne kjøpe som en spesiell erindring om Molde. Hensikten var også å bringe inn litt likvide midler til oppgaver som ventet selskapet. Her tenkte man på en raskere gjenreisniing og forskjønnelse av byens mange små parkanlegg og spaserveger. Rosen er i et tinn-lignende metall og den har en nål til å feste den med. Molderosen var formgitt av en Molde-mann som ikke ville ha sitt navn offentliggjort. Kilde RB 28. juli 1946

Del

Arkiv: molde byleksikon

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.