Reknes fyrlykt

Molde Havnefyr. Etablert på Reknes kai. 1904 privat oljelykt. Fra 1906 overtatt av Fyrvesenet. 1927 forsterket. I 1957 flyttet og ombygget til elektrisk drift med oljereserve. Ble i 1981 ombygget til elektrisk drift med batterireserve. Nedlagt I 1997 og erstattet med ny lykt. I 1998 omgjort til oljelykt med tilnærmet opprinnelig utseende. Gitt som gave fra Kystverket til Molde kommune under en byvandring 6. mai 1998.

Del

Arkiv: molde byleksikon

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.