Reknes hospital

Stod ferdig i 1717 som Reknes hospital for spedalske. I de første tiårene var det et oppbevaringssted for syke. Fra 1794 skulle det være Helbredesanstalt for Skjørbug, Radesyge og Spedalskhed. Reknes var en stor institusjon i en liten by. I 1898 endret sykehuset navn og oppgave til Reknes Sanatorium for Tuberkuløse.

Reknes hospital lå der hvor Fylkeshusa i Molde nå ligger. Bak Fylkeshusa, på nordsiden av Sandvegen ligger enda Barnesanatoriet. Utbygget mot øst på dette huset er en rest av en kurhall. En viktig del av behandlingen av tuberkuløse var kuropphold til sengs i frisk luft i lange åpne kurhaller. Slike kurhaller var det mange av inne på sykehusområdet.

Del

Arkiv: molde byleksikon

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.