001_Molde_Moretun.jpg
Møretun, Molde. Navnet Møretun er i dag knyttet til Mobos borettslag Møretun i Bjørsetaleèn. Dette borettslaget ligger ved den forhenværende fylkesmannsboligen Møretun. Bildet på dette postkortet viser det første Møretun som lå nord for dagens Molde sjukehus. Fylkesmannsboligen Møretun lå ved Glomstuvegen, mellom Stuevollvegen og Nordskogvegen.Postkortet er forlagt av Carl Normann, Hamar. Kortet er sendt i posten julen 1930. (Fotograf: Carl Normann)
Molde postkortklubb

Molde postkortklubb

Molde postkortklubb ble stiftet 1. mars 1989. Fra starten og frem til i 2006 var klubben en underavdeling av Molde filatelistklubb. Molde postkortklubb er nå en selvstendig klubb. Konrad Moe har vært leder fra første dag. John Sponås er kasserer.

Klubben har ikke fast møtelokale, og holder møtene hjemme hos medlemmene, eller i lokaler som de disponerer. Molde postkortklubb har 23 medlemmer. De fleste kommer fra Molde, men vi har også medlemmer fra andre deler av fylket.

De fleste klubbmedlemmene samler på stedskort fra Molde og Romsdal. Mange samler i tillegg på et eller flere tema.

Flere av medlemmene har lagt ned betydelig arbeid med registrering av utgivelsesrekkene til de forskjellige postkortutgivere. En del av disse listene over utgivelser ligger på Molde bymuseums sider. Disse arbeidene er av betydning for samlerne som vil komplettere sine samlinger, men også for lokalhistorikere som for eksempel skal tidfeste hendinger i lokalmiljøet.

På klubbens møter blir det alltid holdt foredrag om et tema eller spesielle kort. Det foregår utstrakt byttevirksomhet i tillegg til kjøp og salg. Det sosiale samværet er viktig og praten går livlig.

Molde postkortklubb ønsker nye postkortsamlere velkommen. Kontakt Konrad Moe (konmo@online.no | 71 25 42 30) om du vil bli medlem. Medlemskapet koster kr 150 per år.

Last ned postkortlister (pdf):

Del

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.