Om Molde bymuseum

Et lite museum med store ambisjoner

Molde bymuseum er et lite museum med store ambisjoner. Molde by er vårt museum og vår samling for publikum. På sikt skal vi inn i egne lokaler der vi vil gi plass til faste og temporære samlinger.

Nett og nyttig

Våre nettsider vil være i stadig endring, vi skal vokse jevnt og trutt. Vi ønsker et engasjert publikum som bruker sidene våre og hjelper oss videre. Send oss derfor gjerne tips og ideer om materiale som bør publiseres.

Lite og fleksibelt

Museet skal være lite og fleksibelt. Vi er et vandrende museum med fokus på opplevelser, verdiskaping, kreativitet og nyskaping.

Blant de beste

Med bakgrunn i museets visjon og mål skal vi i løpet av de fem neste årene bli et museum som har vilje og evne til at imøtekomme vårt publikum. I løpet av 10 år skal vi være blant de beste i Norge.

Hvem, hva, hvor?

De små spørreordene skal være viktige for deg som publikum og for oss som driver denne institusjonen. Hele tiden skal spørsmålene henge over oss: Museum for hvem? Hva er et museum? Trenger vi museer? Trenger vi et Molde bymuseum?

Kontakt oss

Telefon: +47 71 25 59 48 / +47 905 86 935
E-post: ola@moldebymuseum.no
Nettside: www.moldebymuseum.no

Org.nr.: 989 699 601
Bank: Sparebanken Møre, avdeling Molde

Postadresse:
Moldebymuseum
Att.: Ola Gjendem
Glomstuvegen 39
NO-6412 MOLDE

Del

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.