850_Molde_Molde_bok.jpg

Molde, Molde

- en kjærlighetserklæring og hyllest til en rar liten by.

Molde er ikke verdens navle, men byen med omliggende herligheter, har kvaliteter som gjør at folk blir boende her - lenge. Gjennom Øivind Lerens bilder og Ola Gjendems tekst speiler boka Moldes folkeliv og næringsliv, natur og landskap. De tar deg også med til perler som Romsdalen, Trollstigen, Eikesdalen, Ona, Hustadvika og Atlanterhavsvegen.

Øivind Leren

Etablerte seg som fotograf i Molde i 1987. Han er særlig kjent for sine natur- og landskapsbilder. Leren har illustrert et titalls bøker, gitt ut en rekke kalendere og leverer bilder til reklame, presse, industri, offentlig forvaltning og utsmykking.

Ola Gjendem

Bokhandler, journalist og leder av Molde bymuseum. Forfatter av bøker som Romsdal svart på kvitt, I potteblå vadmål og strypte strømper, bunader og folkedrakter i Romsdal og reiseguiden Romsdalen og Atlanterhavsvegen. Han var bilderedaktør for Molde bys historie bd. 3 og 4. I 1999 ble Ola Gjendem tildelt Molde kommunes kulturpris.

Del

Arkiv: presse

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.