010_Buss-stopp.jpg
Buss-stopp (Fotograf: Kunstogsånn.no v/Iver Gjendem)

Molde bymuseum med original utstilling

Buss-stopp på Kulturminnedagen

Vandreutstillingen "Buss-stopp" fra Molde bymuseum deltar på Kulturminnedag søndag 10. september 2006. Utstillingen blir vist fem ulike steder i Molde, og i Malmefjorden i Fræna.

"Steder for ankomst og avreise" er temaet for årets Kulturminnedag. Holdeplasser er steder som berører oss alle. Alle har vi reist - kort eller langt. En bussholdeplass, et fergeleie eller en stasjon kan sitte i minnet. Vi kan lukke øynene, se stedet for oss. Noen er borte, nedlagt eller gjengrodd. Andre steder kommer vi til og drar fra hver dag uten å registre hvordan de ser ut.

Vandreutstillingen viser norske buss-stopp skilt sammen med litterære tekster om mennesker på reise. Tekstene er hentet fra diktsamlinger og romaner av norske forfattere. Hvert skilt blir fulgt av en kort saktekst som forteller litt av skiltets historie. Utstillingen er designet for å stå i sterkt trafikkerte miljø.

På Kulturminnedagen skal vandreutstillingen vises på følgende "Steder for ankomst og avreise":

  • 10:30-12:00 Molde lufthavn, Årø
  • 12:45-13:45 Molde fergekai, evt. ombord i ferga t/r Furneset i Vestnes kommune.
  • 14:30-15:30 Molde sjukehus.
  • 19:00-20:30 Bussholdeplassene i sentrum av Molde.
  • 21:00-22:30 Storkaia i Molde ved anløp av hurtigrutene.
  • 16:30-17:30 Arrangement på Ungdomshuset i Malmefjorden i Fræna kommune.

Transport av utstillingen skal foregå med veteranbuss.

Molde bymuseum v/Ola Gjendem har hatt ideen, og utviklet vandreutstillingen. Ola vil følge utstillingen hele dagen for å fortelle om skilthistorien, samlingene og ideen bak.

På årets Kulturminnedag deltar 190 enkeltarrangementer på 100 steder spredt over hele landet.

Del

Arkiv: presse

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.