701_Buss-stopp_Vegmuseet.jpg
(Fotograf: Mass Haugen v/Norsk Vegmuseum)

Buss-stopp utstillingen på Vegmuseet

Fredag 8. juni åpnet Molde bymuseums vandreutstilling Buss-stopp på Norsk vegmuseum ved Hunderfossen i Lillehammer. Utstillingen står i inngangspartiet til museet og skal stå store deler av sommeren 2007.

Molde bymuseums vandreutstilling debuterte på Kulturminnedagen 10. september 2006 og har senere stått blandt annet på Molde bibliotek, Fræna folkebibliotek, Høgskolen i Oslo og i Hustad fengsel. I mai sto utstillingen på messen Transport 2007 som var i Norges Varemesse på Lillestrøm.

Del

Arkiv: samlinger

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.