Buss i 100

100 år med kommersiell rutebildrift i Norge.

Det er 100 år siden Norges første ordinære bilrute kom i drift. Bussen kjørte den 36 kilometer lange ruta fra Molde til Batnfjordsøra. Det var korrespondanse videre nordover til Kristiansund og Trondheim med dampbåt. Veien er i dag en del av E39.

Rutebilhistorisk Forening arrangerer sitt landsmøte 9. – 12. mai 2008 i Molde. Det er 25 år siden foreningen ble stiftet i Bergen 10. desember 1983. Det er 20 år siden foreningens første veteranbusstreff. Mønstring av veteranbusser har vært et sentralt og flott innslag ved landsmøtene i alle år. Til 100 års markeringen i Molde er det ventet ca. 100 veteranbusser. Veteranbussene blir stilt ut ved Rica Seilet hotell i Molde. Kortesjekjøring er planlagt søndag 11. mai. Veien er selvsagt Molde–Batnfjord med retur.

Molde bymuseums Buss-stopp utstilling blir stående på Quality Hotel Alexandra under hele landsmøtet.

Del

Arkiv: samlinger

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.