930_Telefonkataloger.jpg

Telefonkatalogen. Møre og Romsdal 2008. Eniro Norge AS, offisiell katalogutgivar for Telenor. Flere pagineringer. Rosa, hvite og gulesider, 361 sider + 556 sider. Heftet. Opplag 54 000.

Telefonkatalogen blir utgitt i 17 geografiske områder. Forsiden på de ulike katalogene er designet for å gi innbyggernei de ulike regionene gode assosiasjoner  til lokale kjennetgen.

I Møre og Romsdal er det en rose og en kraftverksturbin, en Peltonturbin, som pryder forsiden. Det er gjort fordi Molde er rosenes by, og fordi petonturbiner er i bruk i mange av de store og små vannkraftverkene i fylket.

Arkiv: samlinger

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.