970_vinyl.jpg
All shout: Break free/En lys pike | 7" | Uni 2222 | 1989?

Vinyldiskografien for Molde

Molde bymuseum vil sammen med Jan Arne Eide, som har lang fartstid i Moldes musikkliv, lage en diskografi over utgivelser på vinyl i Molde. Platene skal være utgitt i byen, være spilt inn av musikere fra byen, eller på annen måte ha sterk tilknytning til Molde. Senere vil vi også ta for oss utgivelser på kassett og CD.

Nå er det vinyl som gjelder og her finner du storheter som Mr. Top Twenty, Barry Alldis fra Radio Lux, Michelles, Schumanns og Romsdal Spelemannslag. Bredden er stor, men vi er usikre på om vi har funnet alle utgivelsene. Kjenner du til utgivelser som ikke er med her ber vi deg om å ta kontakt. Vi er også generellt interessert i opplysninger om gruppene og musikerne.

Del

Arkiv: samlinger

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.