501_Hjern.jpg

Hjern & Mental ga ut sin Medium EP i 1981 på Alternativ Rekkårds i Molde. Medvirkende i bandet var Didrik (gitar og vokal), Einar (bass og vokal) og Trond (trommer). Trond Brunvoll og Pål Nyland var teknikere. Plata ble innspilt live i et øvingslokale 24. mai 1981.

Side A: Mental invasjon og Passa ikke inn.
Side B: Klaus, Det er ikke nok overlevende og Stillheten innafor.

Alternativ Rekkårds var et selskap fra Molde som visstnok bare fikk gitt ut to plater. Platene er til gjengjeld utstyrt med forseggjorte cover og har eget tekstvedlegg innlagt i coveret. Hjern & Mental har hentet inspirasjon fra depperocken som regjerte i England på tidlig 1980-tall.

Kjenner du til utgivelser som ikke er med i vår vinyldiskografi, eller har du opplysninger som burde komme frem ber vi deg om å ta kontakt. Vi er også generelt interessert i opplysninger om gruppene og musikerne.

Arkiv: samlinger

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.