500_Vardehytta_takkekort.jpg
Selskabet for Molde Byes Vels takkekort til dugnadsgjengen som var med på restaureringsarbeidet sommeren og høsten 2009. Kortet er laget i et begrenset opplag. (Fotograf: Iver Gjendem / Kunstogsann.no)
Selskabet for Molde Byes Vel

Byselskabet

Selskabet for Molde Byes Vel ble stiftet på byens 100-årsdag, 29. juni 1842. Selskabets formål er å virke til beste for byen alt det nyttige og gavnlige, det formår. Den årlige generalforsamlingen holdes 29. juni i Vardehytta.

Selskabet har blant annet ansvar for:

  • Rekneshaugen fra 1884 med paviljongen fra 1887 og sikteskiva fra 1889 til 1996.
  • Vardehytta fra 1856 til 1868 med vindfløya og sikteskiva fra 1937.
  • Storlivegen fra 1889.

Byselskapets historie kan du lese i boka Selskabet for Molde byes vel gjennom 150 år skrevet av Jakob Bolstad og Sverre Berg.

Byselskapet arrangerer en årlig Sildeaften i februar og er sentrale i gjennomføringen av Utflytterdagen som i 2007 blir arrangert for tiende gang.

Hver vår arrangerer selskapet dugnad i Reknesparken og hver høst opp Storlivegen til Varden.

Kontakt

Selskabet for Molde Byes Vel har adresse Fannestrandvegen 55, 6415 Molde. Telefon: 71 24 15 00. Epost: Ola Gjendem(formann) eller Ole Nistad (sekretær).

Presseomtale

Del

Arkiv: selskabet for molde byes vel

Kvalfangst

Berit Drejer, Bjørn Ringstad, Per Arnt Harnes, Ole Mindor Myklebust og Ottar Befring forteller.

Les mer.

Det spøker i Molde og Romsdal

Hvem er det som går igjen i Superbgården hvor Molde bymuseums fortellerkvelder blir arrangert? Hvorfor ble læreren livredd og sendte elevene hjem fra skolen? Hva skjedde da mørebiskopen drev åndeutjaging i Molde?

Les mer.

Husker du sjauerne på kaia?

Nå kan du se bilder av dem i en unik fotoutstilling Molde bymuseum har laget i butikkvinduene i Amtmann Krohgs gate 3. Bildene viser byens fargerike sjauere og transportarbeidere i arbeid. Utstillingen gir et lite blikk tilbake på livet på kaia rundt 1950. Utstillingen På kaia er åpen døgnet rundt, er gratis og blir stående ut januar.

Les mer.

Første nordmann på Nordpolen?

Moldes ukjente polfarer Trygve Berge viser film og forteller fra Nordpolen, Nordvestpassasjen, Svalbard og jorda rundt med Saga Siglar.

Les mer.